TCM

Wat is TCM "Tradional Chinese Medicine" 

TCM is het behandelen van acupunctuur punten door zachte aanraking met de handen, het gebruik van Moxa (Moxa is gebruik maken van verwarmde kruiden, zoals bijvoetkruid.) en het behandelen met Acu-crème.

Behandeling in het algemeen.
De behandelingen die ik geef zijn een combinatie van Cranio Sacraal Therapie, TCM, quasha massage en eventueel krijg je tips voor de training van jouw paard. Onder het hoofdstuk Cranio Sacraal in praktijk staat het een en ander uitgelegd mbv tekst en foto’s.

Ting punten

Hier ben ik aan het palperen naar disbalans in de tingpunten, dit zijn punten die aan het begin of eind van een meridiaan liggen volgens de Traditionele Chinese Geneeswijze. De punten die hier op dit onder achterbeen liggen hebben te maken met oa de milt, maag, galblaas, nier, lever of blaas. Op deze manier kan ik in combinatie met Cranoi Sacraal Therapy het paard beter helpen.

Moxa

Tijdens een behandeling bij dit paard heb ik "moxa" ingezet, een mooie waardevolle aanvulling op de Cranio Sacraal behandeling. 
Moxa is  een onderdeel van TCM (Traditinal Chinese Medicine). Hierbij wordt gebruik gemaakt van verwarmde kruiden, zoals bijvoetkruid.

Acu-crème

Deze Acu-crème kan worden ingezet ter bevordering van de energiestroom in de meridianen (energiebanen in het lichaam). De crème wordt aangebracht op de betreffende acupunctuurpunten als aanvulling op de behandeling.