Pagina 11 van 20

Ontspanning

Dit paard heeft geen zichtbare wonden of ontstekingen, hij bokt of steigert niet. Ook is hij niet kreupel of bijt niet….Er is dus niets waar je bij de dierenarts een pilletje of zalfje voor kunt krijgen. Toch voelt Anita Kappert (eigenaar) dat er iets is, want hij is duidelijk niet zichzelf . Maar wat nu te doen? En zo werd ik erbij geroepen met de klacht: "Lang getwijfeld of ik u zou bellen, er is namelijk niet een heel duidelijk probleem……. Er bekruipt mij soms een gevoel van: zit hij wel lekker in z’n vel? Hij is niet zoals ik hem al jaren ken." Tijdens de behandeling hebben we een goed “gesprek” (zie filmpje) en door zijn ziel op tafel te leggen liet hij zijn spanning afvloeien. “Dit gedrag heeft hij nog nooit vertoont, dit is uniek” aldus de eigenaar van deze 14 jarige ruin die ze al sinds veulen heeft. Dit geeft wel aan dat er veel in zo’n paardenhoofd omgaat en Anita voelde dit goed aan!

Krampbeen/hanentred.


10 jaar geleden kocht ik een paard, Bryoni, toen 4,5 jaar. Er werd bij de aankoop en ook bij de klinische keuring gemeld, dat ze 'kramperig' is. Ik kende dat fenomeen (nog) niet.
Nu, 10 jaar later, zou ik mijn lieve Bryoni voor geen goud ooit willen missen. Toch bleek haar kramperigheid de afgelopen jaren een bron van...ellende? Ergernis toch wel.
Je kunt haar achterbeen/hoef eigenlijk niet met goed fatsoen optillen en uitkrabben. De hoefsmid ziet haar liever niet dan wel. Bij een bezoek aan de dierenarts brandt die zijn vingers er zonder verdoving niet aan.
Lieve Bry. Vandaag kreeg je een cranio sacraal behandeling van MagdaRoelofs Ik had er van gehoord, maar tot op heden geen beeld bij. 
Na deze eerste behandeling, gebeurde er iets ...
Magda vroeg me jouw witte achterbeen op te tillen. Met dat been haal je altijd onbewust uit totdat de kramp eruit is.
Maar vandaag...
Gaf je mij je witte voet vol vertrouwen en keek je me ineens aan...dat het goed was. Nog NOOIT meegemaakt dat dit mogelijk was.
Wat heb je voor wonder verricht Magda? Ongelooflijk, we zijn je allebei dankbaar.

Spanning.

Gisteravond een lieve merrie mogen behandelen. Deze merrie heeft spanning, zowel mentaal als fysiek. Door met haar bezig te zijn gaf ze zich over en kwam er ontspanning voor inplaats. Op deze manier kan haar parasympatische zenuwstelsel aan het werk.
Pagina 11 van 20