Pagina 5 van 20

Luisteren naar jouw paard.

Dit paard is geweldig opgeknapt! Op de linker foto is te zien hoe ze helemaal in zichzelf gekeerd is en pijn heeft, op de rechter foto is ze behandeld en zit veel beter in haar vel. Dit is allemaal te danken aan de liefdevolle eigenaar die verschillende expertises heeft ingeschakeld.
Vorig jaar ben ik naar Sundance afgereisd, de klacht was: het paard kon haar balans niet meer houden als de hoefsmid er mee bezig was. Toen ik verschillende testen had gedaan en het paard had geobserveerd ben ik met Esther Stam in overleg gegaan. We zijn tot de conclusie gekomen dat er verschillende expertises aan te pas moesten komen:
Een dierenarts, een tandarts, er is een cranio sacraal behandeling uitgevoerd en er is een andere smid, die een betere klik met haar heeft, gekomen. Dit alles heeft geresulteerd in een paard dat veel beter in haar vel zit en het is mogelijk gemaakt door een eigenaar met een hart voor haar paard. 🥰

Heftig!


De klacht van Jolien Tragter begint met: pony kan soms ontploffen, schrikkerig zijn met andere paarden dicht in de buurt, scheren kan alleen onder verdoving, hij kan echt moeilijk zijn….. ect ect.
En dan…. hoe uit de klacht zich?: heel hard weg racen, ontploffen, hoofd wegdraaien als je eraan wilt komen ect ect. Tja, dat zijn veel en ook heftige klachten. 😞
Na de eerste CS behandeling ontving ik een hele fijne reactie van de eigenaar 😊:
De pony accepteert dat we aan de oren zitten en is heel relaxt, dit is voor ons al een hele stap!
Een paar dagen later nog een paar reacties* :
*Voor het eerst na de behandeling weer gereden op Sandor, aan de longeerlijn, later los. Ging boven verwachting!
*Hoeveel verandering kun je hebben na een behandeling ? We blijven ons verbazen... pony is relaxter, lijkt makkelijker te
bewegen en meer vanuit de achterhand ... met groter zweefmoment....en draagt zijn staart beter...kan dat allemaal ?
*Jeetje ! Zo fijn dit.
*Je merkt het aan hem en wij denken steeds: huh? Wat een verschil.
*Minder/nauwelijks paniek bij het rijden als er ineens lawaai is buiten de bak... ook dat nog! Maar je kunt het nu wel plaatsen ...wat als jij hoofdpijn hebt en er is ineens nog meer lawaai aan je hoofd... zo redeneren wij nu de hele tijd, aldus de eigenaar en dochter.
Ik: Dit geeft wel aan dat er veel in zijn lichaam gebeurt is, hij is weer een stuk losser en zit beter in z’n vel met geen/minder hoofdpijn. 😉

Bindweefsel / Fascia

Deze mooie merrie is gekocht door
Gelske Stellingwerf. Ze had weinig bespiering en ook een zadel dat niet goed paste, met alle gevolgen van dien 😞. Door met een niet goed passend zadel te moeten werken, zijn er bij haar wel ongemakken ontstaan. Deze ongemakken gaan vaak in het bindweefsel zitten, lees hier verder, waar dit wordt toegelicht.
Door haar cranio sacraal te behandelen, dus het verbeteren van de doorstroming van het cranio sacrale vocht, gaan we dit verbeteren.
Met tips over gymnastische training, zowel op de grond als onder het zadel, als aan de longe, streven we ernaar om meer rust in haar te krijgen. Haar meer te ontspannen waardoor de ongemakken zullen afnemen.

Pagina 5 van 20