Pagina 19 van 20

Sensibel paard.

Deze 19 jarige ruin was erg zenuwachtig en schikkerig onder omstandigheden dat je niet verwacht. Daardoor moest de ruiter altijd op haar hoede zijn. Cranio Sacraal behandelingen hebben hem rustiger in het hoofd gemaakt waardoor het paard meer ontspannen is en de ruiter zichzelf ook meer kan ontspannen. 

Hieronder een uitleg over de werking van stress :
Bij stress en spanningen komt er spanning op het bindweefsel te staan.
Helaas houd het bindweefsel deze spanningen vast. Dit kun je er niet uit trainen!
Iedere keer dat er weer stress of spanning is wordt de spanning op het bindweefsel groter. Dit is de reden dat de spanningen bij het paard ook steeds groter tot uiting komen. Met Cranio Sacraal therapie worden de spanningen uit het bindweefsel afgevoerd en doorbreek je deze cirkel. Het paard wordt zienderogen rustiger en blijft veel meer ontspannen in het lijf tijdens de training omdat het zich niet meer kan vasthouden in het bindweefsel.

Leuke bijkomstigheid is:
De skeletspieren bestaan uit heel veel bindweefsel
Met ontspannen soepel bindweefsel word de functie van de skeletspieren sterk verbeterd, daardoor krijg je ook een betere houding en balans!
Paarden blijven daarom niet alleen meer ontspannen in het werk, maar voelen ook sterker aan met meer werklust.

Groen paard.

Deze merrie is pas 3 jaar en net zadelmak gemaakt. Tijdens de cranio sacraal behandelingen hef ik (een deel van) haar blokkades op, zodat ze zonder compenseren kan beginnen met haar werk. Deze blokkades kunnen ontstaan door oa ravotten in de kudde, een terecht wijzing door een ouder paard, stress om de kudde te verlaten of gewoon door verstapping. Natuurlijk moet ook de paardentandarts naar haar gebit kijken om eventuele ongemakken (met oa het bit) te voorkomen.

Extravert paard.

Extravert paard
Dit paard had moeite met de rechter galop. Ze wilde niet aangeraakt worden door mij. Toch was niet de 1ste keer dat ze aangeraakt werd want ze werd bereden. Het was te heftig voor haar (mijn energie). Dat was voor mij wel een belangrijke aanwijzing. Door met meerdere behandel technieken te werken, welke allemaal maar even gedaan konden worden, is er verandering in haar gedrag gekomen. Ik kon haar na 2 sessies bijna overal aanraken en zo ook inwerken op galop probleem.

Pagina 19 van 20