Pagina 18 van 20

Een sport paard.

Vandaag het paard van Monique Coulier mogen behandelen. Deze merrie houdt door spanning o.a. haar rug vast tijdens het rijden. Tijdens de behandeling gaf ze zich aan mij over, kwam er ontspanning, zie foto, die er nodig is voor het zelf-herstellende vermogen van haar lichaam. Daardoor is er vermindering van de spanning en kan ze beter over de rug gaan lopen. Dit gaat natuurlijk samen met goede training.

Recreatie pony.

Vandaag heb ik de pony Davinci, van Sylvia, Cranio Sacraal mogen behandelen. Hij heeft snel spanning in zijn lijf en houdt zich dan strak. Na beoordeeld te hebben waar zijn zwakke punt(en) zit(ten) en te bepalen waar ik hem het beste mee helpen kan, ben ik gaan behandelen.
Davinci vond bepaalde “hands-on technieken” (behandelmethoden) moeilijk waardoor hij wat onrustig werd. Maar er waren zeker ook veel hands-on-technieken waar hij van genoot en liet dat blijken door o.a. te gapen, diep zuchten en in de relax modus te gaan. Hierdoor kan het herstellende vermogen van het lichaam aan het werk en voelt Davinci zich lekkerder in zijn hoofd en soepeler in zijn lijf.

De ogen van het paard.

Dit is hetzelfde paard als in het vorige bericht, namelijk mijn eigen paard. Door o.a. spanning op het hoofd kan het zijn dat de stand tussen beide ogen wat a-symmetrisch is. Zoals je ziet bij dit paard op de linkerfoto lijkt het, de voor hem, linkeroog wat kleiner en verder naar achteren te staan. Door de spanning op het hoofd weg te halen komen de ogen weer meer symmetrisch te staan, zoals je op de rechter foto kan zien en daardoor is er minder spanning.
Die stand verandering heeft ook invloed op het zicht, dreigreflex kan hierdoor van beide ogen verschillend zijn waardoor ook de schrikreacties linksom of rechtsom anders kan zijn.
Doordat de oogzenuwen een lange baan afleggen door de hals, kan spooky gedrag ook met een hals blokkade te maken hebben.
De oogstand heeft veel te maken met de gehele rechtgerichtheid in het lichaam. De helderheid en oogopslag verteld daarom ook heel veel over hoe het paard zich inwendig voelt. Op de rechter foto ziet hij er veel beter uit,relaxter, is zijn huid veel gladder ,hij voelt zich prima. Op de linker is het allemaal rommelig /gestrest in zijn gezicht en kijkt hij niet zo blij van zich af. Linkerfoto is voor Cranio Sacraal therapie, rechterfoto is na een aantal behandelingen.

Pagina 18 van 20