Pagina 3 van 20

Spiegelen

Ik ben erkentelijk, blij en trots dat er zulke berichtjes door klanten geschreven worden:
Vrijdagochtend is Magda Roelofs bij ons langs geweest en heeft ze Evi cranio sacraal behandeld. Ze heeft eerst helemaal naar Evi gekeken en gevoeld.
Op basis van de dingen die ze heeft gezien tijdens het in een rechte lijn lopen, op een volte en achteruit, heeft ze Evi behandeld op de plekken waar veel spanning zit en waar Evi zich ook veel vast houdt.
Dit was wel heel bijzonder: Magda gaf aan dat alles wat ze los liet zich liet zien in gapen bij haar zelf en bij Evi. Maar wie stond daar als eerste te gapen?
Juist ja ikke, ik vond dit zo apart ik had Evi alleen maar vast aan een touwtje maar het leek wel of ze alles naar mij toestuurde.
•••
Een paar dagen na de behandeling:
Het leek wel alsof ik een ander paard terug had. Als ze tijdens het wandelen iets spannends tegen kwam of even niet durfde, ging ze eerder altijd achter mij lopen.
Gister ging ze even stil staan, alles in zich opnemen en verwerken en liep ze na een paar seconden zelf weer heel netjes door!
Super blij en trots op haar!!

Onbereikbaar

Dit keer was ik bij een American Paint Horse van Yvet Geertsema.
Maggy is een heel braaf paard maar mentaal is ze niet helemaal happy.
Dit uit zich als ze samen aan het werk zijn.
Ineens gaat de merrie gefixeerd in de verte staren, is dan onbereikbaar en de eigenaar staat buiten spel. Dit gebeurde zowel aan de hand als onder het zadel.
Toen ik voor de 2e behandeling terug kwam was er al veel verbeterd. Met mijn behandeling heb ik de spanning bij haar een stuk minder kunnen maken. Ook haar ademhaling, wat een indicator voor pijn/ongemak is, is daardoor positief verbeterd Ze zat veel losser in haar lijf en zit mentaal niet meer zo in haarzelf.
Een paar van Yvette's reacties:
.Ik heb gezien dat ze tot nu toe elke nacht helemaal op haar zij heeft gelegen met slapen, dus wat dat betreft is ze relaxed
.Vandaag heb ik haar even los gelongeerd. Ze was goed gefocust, stapte vanaf het begin al mooi ruim.
Ze had wel een uitspatting tussendoor met wat geren, maar daarna kwam ze wel weer terug om ontspannen af te kunnen sluiten.

Kissing spines

Dit paard wordt door mij behandeld omdat hij last heeft van van zijn SI gewricht en ook heeft hij kissing spines.
Hij heeft al 2x een peesblessure aan hetzelfde been gehad.
Peesproblemen hebben heel vaak een oorzaak elders in het lichaam. Omdat hij de achterhand niet optimaal kan gebruiken wordt dit vaak gecompenseerd in de voorhand.
Een deel van zijn halsspieren, de brachiosephalicus en de omotranversarius staan dan ook onder spanning.
Om zijn achterhand sterker te maken is het slim om met instructie te trainen die hier verstand van heeft.
De voorhand kun je ook nog sterker maken met oa browsen. Dit is eten boven knie hoogte. Zo zijn er meerdere manieren om jouw paard zo lekker mogelijk in zijn vel te laten zitten.
Pagina 3 van 20