Pagina 16 van 20

Onvoorspelbaar

Pony Cloë is een alerte pony die, als ze schrikt, het bit vast pakt en je dan binnen een seconde aan de andere kant van de bak staat. Ze is onvoorspelbaar, onbestuurbaar en het is niet leuk om zo met haar de groepslessen mee te trainen .
Ze gaat loeihard op de hindernissen af en dan is de controle weg. Tijdens de dressuurles probeert ze de andere pony’s in te halen, vooral in galop. Lukt het niet dan pakt ze het bit vast en probeert het opnieuw. Ze maakt er een wedstrijdje van…. Dit waren de woorden van de eigenaar, Sonja Wildemann
Maar na 2 behandelingen en een springles zijn dit ook de woorden van Sonja :” Chloë heeft zich keurig gedragen” .
Dit is een korte reactie maar zegt zoveel .

Mishandeld

Deze merrie is mishandeld  en verwaarloost  geweest en had genezen verwondingen. Ze kan in verzet gaan dat lijkt op snel achter elkaar laag steigeren…. En wil niet altijd nageven.
Ook heeft ze een trap tegen het hoofd gekregen zodat ze een breuk onder het oog opliep, wat nu nog zichtbaar is en waardoor ze zeer waarschijnlijk hoofdpijn heeft. Ze is geregeld bezig om haar tong in haar mond te draaien en heeft last van headshaken.
Dankzij de goede zorg van Ariana Metz is ze enorm opgeknapt maar er zijn nog wel wat ongemakken.
Deze dame maakte mij het niet makkelijk om te behandelen: Veel hoofdschudden en schrapen met het voorbeen, het leek wel de spaanse pas 
Na eerste behandeling kreeg ik dit bericht Ariana:
“Ik heb het idee dat het headshaken en haar tongworstelen, noem ik het maar, minder zijn geworden. Ze lijkt ook minder jeuk aan haar neus te hebben en briest ook minder.”
Wat moet dit een opluchting zijn voor het paard 

Relaxed

Monique Jansen heeft ongemakken met de pony van haar dochter. Deze zijn al voor een deel opgelost omdat de pony op een andere stal staat maar ze lopen met het rijden nog soms wat vast. Een van deze ongemakken is: van de ontspanning ineens tegen de hand in gaan en dan drukt hij zich op.
Na een behandeling doen ze mee met een meetmoment wat nog wel de nodige spanning oplevert maar het “ineens tegen de hand gaan” is duidelijk verbeterd. Dit is al een heel fijn resultaat en zo kunnen moeder en dochter weer verder werken naar hun doel.
Pagina 16 van 20