Pagina 14 van 20

Verandering

Een tweede behandeling is voor deze ruin nog niet nodig…
De hoofdpijn die hij had is na de eerste behandeling een stuk minder geworden .
De reactie van de eigenaar is deze :
Hoi Magda, Vic kan zich beter ontspannen, is rustiger met zijn hoofd en loopt over het algemeen beter. Wel zit daar natuurlijk ook training bij maar de behandeling heeft wel daar aan bij gedragen. Groetjes
De intentie is om het paard/pony zo snel mogelijk van zijn klachten af te helpen, bij het ene paard gaat het sneller dan bij de ander… en met vereende krachten kom je heel ver! 

Boos / onrustig

Deze ijslander is soms boos en onrustig in de wei en dan zijn z’n weidemaatjes de pineut  en worden weg- en opgejaagd. Ook heeft hij soms moeite met ademhalen tijdens de tölt.
Maar naar 1 behandeling is er wat veranderd…
*Trúr lijkt rustiger in de omgang. Opvallend was dat Trúr, zoals altijd in de zomer, wat ontstoken ogen had. Heb hem een vliegenkap op gedaan en zijn ogen regelmatig schoongemaakt. Nu is alles rustig, zijn ogen, er komt geen prut meer uit en dat is nog nooit gebeurd.
*Nog een opvallend dingetje. Met het opzadelen en (vooral) aansingelen is het hoofdschudden verdwenen! Viel mij eerst niet eens op. Zo subtiel deed hij het. Maar gisteren ineens.. hey! Trúr staat rustig! Heel blij mee!
Janita Heuving is een bofkont met al deze extra cadeautjes 

Spanning lumbaal

Hier behandel ik Bailey van Eva Pot naast Cranio sacraal therapie met moxa. De moxa geeft een warmte af, van een bepaald soort kruid, op een meridiaan punt. Eva heeft o.a. moeite met de afstandelijkheid van de merrie, die dan in haar eigen bubbel kruipt.
De reactie van Eva na de behandeling: Eerste keer rijden was ze een beetje uitbalans, moest ze nog even haar juiste houding weer vinden. Je merkt nu aan haar dat ze haar spanning wat beter kan afvloeien en wat minder snel in haar bubbeltje in kruipt.
Tot de volgende keer Eva 
Pagina 14 van 20