Pagina 4 van 9

Blokkades opheffen.

De eigenaar had, als ruiter, veel moeite met links af wenden en de voltes links om gingen ook heel erg moeizaam.
Bij het palperen en het verdere testen kwam aan het licht dat deze merrie dan ook aan zijn linker kant van haar lijf erg vast zat. Bij de behandeling werden dan ook de blokkades in o.a. haar het linker voorbeen en schouder opgeheven. 
Maar met rechts werd er door het paard gecompenseerd, deze kant had ook zeker mijn aandacht nodig.
Tijdens de behandeling knapte de merrie ziender ogen op en werd soepeler.
Door de eigenaar meerdere tips te geven blijft de merrie los, mogelijk losser, en zit ze lekkerder in haar vel.

Positieve veranderingen.

Er waren meerdere klachten die de eigenaar van deze pony had.
Bij de vervolg afspraak vertelde ze me meerdere positieve veranderingen die uit de eerste behandeling  waren voort gekomen.
Zoals o.a.: het aansingelen ging beter, de pony is aanhankelijker, de pony kan de galop beter volhouden, ze is minder schrikkerig en bij het aanraken/borstelen rechts achter wordt de eigenaar niet meer bedreigd of gebeten.
Door de pony af te voelen heb ik nog het laatste restje ongemak kunnen opruimen bij de merrie.
Ook de voeding is besproken en aangepast en er is een andere pony bijgekomen zodat ze niet meer alleen is.
Door op deze manier samen te werken en meerdere aspecten te bespreken, samen met de welwillendheid van de eigenaar, komen we tot een heel mooi en positief resultaat.

Blessure checkligament.

Deze, al iets oudere dame, liep licht kreupel doordat ze een blessure aan haar checkligament had.
Hier zijn de nodige maatregelen voor genomen maar door de blessure ging de merrie ook compenseren in haar lichaam.Door mijn o.a. energetische behandeling werd ze weer een stuk losser in haar lijf, deze fijne losheid was een positieve verassing voor de eigenaar. Nu kan het rijden weer opgebouwd worden en het lichaam stukje beetje bij beetje weer sterker worden gemaakt.
Aan de hand van deze blessure kun je opmaken, dat als de blessure op zich weer beter is, het paard nog niet helemaal de oude is. Het compenseren wat ze deed tijdens de blessure voelde op dat moment goed voor de merrie en dat laat ze dan niet meer los. Door mijn behandeling geef ik het paard de gelegenheid zich te ontspannen en zo het compenseergedrag los te laten.
Pagina 4 van 9